Överkonsumtionens heliga moder.

Jag ser jultecken överallt. I butiker, i fönster, på balkonger, gatubelysningar, på tv och internet. Trots det får jag ingen julkänsla alls. Är misspepp på julen, överkonsumtionens heliga moder.
Kan man inte bara mysa med nära och kära, utan att behöva köpa en massa onödiga saker? Jag behöver inte presenter för att känna mig lycklig eller uppskattad på jul. Närhet och kärlek, det slår alla julklappar i världen. Funderar på att verkligen, på skarpen, avsäga mig allt vad julklappar och hetshandel 2 dagar innan dagen d heter. Skänka en slant till de behövande istället kanske? De som inte har förmånen att få omges av fina vänner och familjen. De som inte ens har råd med mat för dagen. De kan definitivt behöva "julhandelspengarna" bättre än vad julklapparna gör för de jag annars skulle gett dem till. Mår faktiskt bara illa när jag ser all överkonsumtion, folk som maniskt springer runt och köper skitsaker som ingen önskar sig i alla fall. För jag menar, vem önskar sig egentligen en glittrigt röd "julförpackning" med shower creme och badskum?
Sen är jag väl inte så traditionsfast heller, senast förra julen ville jag inte ha klassisk julmat, dels för att jag inte tycker något av det är speciellt gott och dels för att jag inte kan äta majoriteten av det.. Så jag ställde mig och gjorde patatas bravas istället, en spansk tapasrätt. Mor min är likadan. Vi gör lite som vi känner för, allt måste ju inte vara som det "alltid har varit". Tänk så tråkigt det skulle vara om allt var likadant, jämt.
Nu när man är "stor" har man ju också förmånen att göra som man själv vill, skapa sina nya, egna "traditioner". Så i år tänker jag skippa julstressen, gud så skönt. Det kan bli en tradition värd att behålla. Det och Kalle Anka.


Nu vill jag inte hoppa på er som vill köpa julklappar och fira en "traditionell svensk jul". Det gör ni rätt i, om det känns rätt för er. Jag respekterar det, så länge ni respekterar att jag firar min jul på mitt sätt. Win-win. Jag har själv vart en del i köphetsen, det var liksom inget jag trivdes med, det kändes inte rätt. Därför vill jag nu göra handling av tanken. Vi alla tycker och tänker ju olika, men för min skull.. Sänd i alla fall en tanke till de som inte har det lika bra som du och jag.

peace.

be proud to be yourself, no matter what people might say or think


..Don't tell me to behave
Cause I'll never play that game
Don't tell me what to do
Cause I'll never be uptight like you
Don't look at me that way
Cause I ain't never gonna change
And if you're talking about my life
You're only wasting your own time..

..If I want to be provocative, well that ain't a sin
Maybe you're not comfortable in your own skin..

word.


Hittade denna i en gammal (läs; 80-tal) tidning.
Tyckte den passade rätt bra. Lev livet!


peace.

excited

Till att börja med måste jag säga att det här har vart en riktig toppenhelg. Haft sjukt kul. Gårdagen spenderades återigen på Molly Bar, favoritstället alla gånger, med fina vänner. Jag och Julia utövade lite praktik vad det gäller "spelets regler". Haha. Internt,internt. Sen fick jag hyra in mig på hennes soffa eftersom jag inte var sådär jättesugen på att vandra hem i snökaozet eftersom taxibolagen i den här staden antingen är underbemannade eller så är de anställda totalt inkompetenta. Well, det var ju definitivt värt att sova hos Julia, kaffet serverat direkt när man vaknar. Inte illa. Sen att hon är en guldvän kan ju ha hjälpt en bit på vägen också ;)

Well.. till excited-biten..
Jag ska ta den här chansen och göra något grymt av den. Vissa dagar är det ett helvete att ha så många bollar i luften. Stressen och pressen.. MEN, när man är som jag kan man inte låta bli att dras till nya bollar och investera tid och engagemang i dem. Kicken man får av att gå in helhjärtat och veta att man presterar på topp och sedan får utdelning för det... Den kicken slår mycket.

Nu; idéarbete, research, plugga, arbeta med zumbapasset, arbeta med reklamkampanjen och diverse annat. Idag är jag full av energi och vill bara köra, köra och köra.


I'm so freakin' excited, mates.


gääämmmal bild.
menvadgördetomhundraår


peace.

take me for what i am...

...who I was meant to be
And if you give a damn
Take me baby or leave me

No way can I be what I'm not




farbror melker, varför badar du alltid med kläderna på?
- för att du ska nåt att fråga om, shiiiieeetunge.
this pic makes me smile. happy times.





btw.
jag är den jag är, so, take it or leave it.
lev livet, var dig själv och omge dig
med människor som får dig att le.
allt annat är waste of lifetime.


peace

fancy nancy




obeskrivligt vacker, inspirerande och begåvad
wow






bildkälla

Temptations

Som rubriken insinuerar handlar det om frestelser. Varför ska man alltid falla för dom? Är det att en frestelse allt som oftast brukar vara något man varken bör eller får göra? Därför blir det så spännande, man gör nåt "förbjudet". Tror det alltid har vart lika bittersweet att falla för en frestelse. Man gör något man inte får. Så har det alltid varit. Var det kanske därför man redan som liten skitunge gjorde en rackarns massa bus? Anyway, dessa förbjudna ting, de finns överallt, hela tiden. Det har jag definitivt märkt.

Du ser den, frestelsten, inser att du inte borde eller får, men att du för allt i världen inte kan låta bli. Du faller för den. Det känns awesome. Ända tills det är över. Då blir det ångest. Jag skulle ha låtit bli. Men damn så nice det var. Ibland är det värt det, ibland inte. Igår föll jag för frestelse efter frestelse, det fick jag ångra lite idag. Var inte jättelattjo att jobba på det. Eller, en sak var faktiskt jävligt lattjo på jobbet. Det sitter en kund och käkar en köttbullemacka, så går det förbi en snubbe på utsidan av serveringen, ser mackan, böjer sig fram och roffar åt sig en köttbulle från kundens macka och stoppar belåtet in den i munnen. Kunden blev lagom paff. Inte visste han att hans macka skulle mätta fler magar än hans egen. Riktig stjärna den där  snubben. Haha, fick mig ett gott skratt iaf. Där kan vi verkligen snacka om att falla för frestelsen :D

Well, att falla för temptations.. sånt är livet. Man måste vara lite galen, bjuda på sig själv och ha kul för att överleva vintermörkret i den här skitstaden.


På tal om att bjuda på sig själv.. Bjussar på denna heta bild..
..och ja, jag är lika knäpp som jag ser ut ;P



peace

Equals!

Vad är det i människan som tror att man kan behandla en annan människa precis hur som helst? Ljuga, slänga skällsord och diverse skit..

Det verkar tyvärr vara ett mönster som upprepar sig hos allt fler av den manliga befolkningen. Nu säger jag absolut inte att alla är så, men det är fler och fler som träder fram som tvättäkta -ursäkta uttrycket- skitstövlar.

Säger som min kloka och ack så filosofiska vän Julia "det är det där patriarkatet". Mycket möjligt. Så alla killar som känner att de har den så kallade rätten att behandla tjejer som skit, ni kan ju fundera på varför ingen vill ha er när ni sitter där, gamla å grå. Jag tycker i alla fall synd om den stackars kvinna som ska behöva leva sitt liv med en kvinnoförtryckare. Livrädd för att maten ska vara för kall när maken kommer hem.
Är det så att vissa "män" känner sig hotade av att tjejer/kvinnor har egna röster, åsikter och viljor? Därför måste de trycka ner dem på alla sätt som går? Allt för att hävda och bibehålla sin "manliga dominans"? Denna dominans som är ett socialt accepterat och inrutat beteende. Det värsta är passiviteten. Inte många sticker ut, gör sin röst hörd, sätter ner foten och säger STOPP. Nu får det vara nog. Jag vet att jag säkert skrämmer många av er nyfikna rackare som läser. En tjej "ska inte sätta sig emot, hon ska acceptera, vara en i mängden, se söt ut och göra som hon blir tillsagd". Det är läskigt när någon sticker ut. Men när man gång på gång får erfara denna skitförteelse så kan jag inte längre sitta tyst på kammaren och "gilla läget". Det är bara sån jag är, rätt fram. Pangbom.



Sen säger jag inte att tjejer är bättre alla gånger, det har jag ju definitivt fått erfara den senaste tiden.. Så detta är en uppmaning till alla. Försök att se en person för vad den är istället för kön, läggning, politisk åsikt eller etnicitet. Tänk vilket bra samhälle vi skulle ha. Det vore nåt.

Så försök att vara medmänsklig och visa respekt, åt alla, kvinna som man, barn som vuxen, människa som djur. Vi ska faktiskt leva på den här planeten allihopa. Då underlättar det ju om man kan visa varandra respekt och ge plats åt varandra. Vi är alla olika och vet du? Jag älskar det! Olikheter är bäst.

Nu låter det som att jag ser mig själv som någon slags exemplariskt jämställd individ. Tro mig, jag finner ständigt fel hos mig själv och kommer på mig med att tänka och agera stereotypt. Men jag blir bättre och bättre. Bara man får in det i sina tankebanor och försöker att se på saker med nya ögon är det lättare att förhålla sig till dagens tvistade samhälle där flickor ska leka i rosa kläder med barbiedockor och pojkarna i blå kläder med bilar. Ta dig en tankeställare, det är rätt läskigt hur mycket man kommer på va? Hur stereotypt vi faktiskt lever, inte bara när det gäller genusrollerna. En tankeställare för med sig medvetenhet och har man det, då är man en bra bit på vägen. Då kanske du som tjej väljer att köpa cola zero nästa gång istället för cola light. Yes, det är exakt samma ingredienser i de båda, bara att zero är "för män och light för kvinnor.." Kolla bara på respektive dryckers reklamframtoning..

Jag tänker ge mina barn lego, oavsett kön. Så det så. Vem vet, jag kanske sätter på min pojk ett par rosa skor. Oj, nu vart det jobbigt va?

I want YOU to see everybody as equals.


peace, love & respect




Mañana mañana

Hej allihopa
Hej hej hallå
Hej goddag, tack goddag, hej goddag

Hur e läget? Jo, tack.. såhär är det.. Att ännu en gång står vi inför samma gamla problem som vanligt.
Dom ofantligt stora, och dom pyttesmå. Och jag vet som vanligt inte hur vi ska lösa dem eller komma över dem här sakerna som står mellan oss och total lycka. Men... vad jag tror är att om vi skiter i det och inte gör ett piss så kommer nog tiden att lösa hela grejen, för tiden har en sån magisk effekt på oss.
Mañana mañana...

...Tjänar ingenting till att oroa sig mer. Det som är gjort är gjort och jag vet att jag kan lova dig, tärningen är kastad allting står på spel. Spela korten fort för du vet det kommer ordna sig.


Kunde inte ha sagt det bättre själv, han är klok den där Jason. Nu ska jag helt enkelt bara chilla, inte tänka för mycket och låta tiden göra sin grej. Så får det bli. För det ordnar sig, det gör det alltid. Jo, det löser sig, så brukar allt bli, det kommer fixa sig tillslut. Det är inget tvivel om, fast nu känns skiten sur och flera mil ifrån de ordnar sig..

När allt känns tungt är det tur att man har fina vänner som fröken ovan, som dessutom skriver fina kärleksbrev.

PUSS på vännen, som alltid bryr sig, finns där i vått och torrt och står ut med mina galna upptåg.
Vi har våra duster och intensiva diskussioner, men ändå finns vi alltid där, i varandras hjärtan.

 

Tack Emelie Fogelström.

 

peace

 


 


doing the right thing.

Vad ska man säga? Jag har iaf lärt mig att man definitivt ska lita på magkänslan. Den har alltid rätt.
No matter what. Följde magkänslan och nu känns allt mycket bättre än innan. Man kan ljuga för andra, men aldrig sig själv.





Drar en lättnadens suck. En sten föll ur bröstet.

..justja, hade en awesome kväll och natt igår. Daniel Adams-Ray var visserligen under förväntan, men fina sällskapet vägde helt klart upp. Tack alla inblandade, speciellt du som gjorde min kväll.

peace.

I've got so much trouble..

..on my mind, refuse to lose.

Vad gör man? Kan man inte anlita någon som fattar alla jobbiga beslut åt en? Det vore nåt. Någon som också diskar, städar, och lagar mat. Det vore verkligen nåt.

Det där var kanske dumt, men framför allt väldigt farligt. Hade glömt bort hur varm och glad man blev. Dumma dumma hjärnspöken. Känner mig väldigt förvirrad och irriterad, på mig själv framför allt.
Walkin' the streets of confusion. Allt var bra, tills det inte var det, med andra ord...Fuck.

Okej, nu förstår säkert inte många vad jag babblar om, men det gör mig ingenting. Lika bra det faktiskt. Känner mig dum som gnäller och klagar över "småsaker" när det finns så mycket hemskare (skriver man så? well, nu gör man) ting i världen. Nu får jag helt enkelt skärpa mig. Always look on the bright side of life. Think positive. Live positive. Japp, så lätt att glömma allt det där tänket ibland.

There's only One Life, so live it the best you can.

Nu ska jag återigen göra en djupdykning i pyssellådan och fortsätta måla, försöka rensa tankarna lite.

peace!

essigt

Nu blev det ju sådär svårt och jobbigt i skallen igen. Ovanligt.. Verkligen. Får försöka somna, vakna, må bättre och kicka ass på Foto & Camera RAW lektionen imorgon.
Sen är det fredag och helg. Hur najs? Väldigt najs.
Den här helgen ska bli bra. Har haft en del hårda och jobbiga helger nu på sistone. Hemburen, bråkat me bästa vännen, vart på fel ställe vid fel tillfälle och inte haft något minne utav det.. Nu är det dags för en bra helg känner jag. Det planerade innehållet gör att jag har oddsen på min sida. Najjan. Just det, note to self -det är fars dag på söndag. Kom ihåg det Emelie.

Lyssnar på Mos Def, han är ju lätt en utav de essigaste essen hiphop har skådat. Hur kan man inte älska hiphop när man hör en sån här låt? Så tjock att en sumobrottare verkar vara size zero i jämförelse.. typ.. haha! So classic. Loveit.

Slänger in en muppig bild på en muppig brud...
But guess what, that's how i like it.

 


peace

 


Dreams.

Drömmar är fantastiska. Det är vad vi strävar efter, hela livet. De förändras, de uppfylls, går i kras och ja. De är underbara.

Just nu drömmer jag om framtiden. Det där läskiga som vi aldrig kan sätta finger på hur det faktiskt kommer bli.

Jag drömmer om Stockholm just nu. En dröm som ska bli sann. Helt otroligt. Ny stad, nya människor, ny skola, nya jobb. Börjar bli dags att sätta igång med lägenhetssökandet på riktigt nu. Det börjar kännas som att man kan ta på drömmen. Häftigt. Som jag längtar. Längtar bort från den här staden. Behöver komma bort nu. Det är för mycket gammal skit som ligger och trycker bakom varje hörn här. Visst, visst det finns positiva saker med Örebronx, men de är inte tillräckligt för att stanna kvar här.
Jag menar, det som är värt i den här staden kommer ju alltid finnas kvar, oavsett hur långt iväg du åker. Det går alltid att återvända. Det kommer ju trots allt alltid vara min hemstad. Det är något speciellt med en hemstad. Det är en sån trygghet. Men vi lever livet en gång och det är alldeles för lite tid för att inte se sig omkring och jag vägrar bli gammal och sitta där och tänka "jag ångrar.." eller "tänk om..". Nepps, flyttlasset går till Stockholm, till att börja med. Drömmarna tar ju knappast slut där. Nejnej, jag har stora drömmar om livet, framtiden och världen. Det är underbart.
Låt ingen eller inget hindra dig att drömma eller leva ut dina drömmar, det är det bland det bästa som finns i livet. En dröm som går i uppfyllelse. Wow.


peace, love & respect


Red.

 

Come as you are, Sweetheart, come as you are
You know you've got nothing to prove
I'll put you to bed
You can let it all go
You've been playing too rough lately

You burn too bright
You live too fast
This can't go on too long
You're a tragedy starting to happen
elbow - red.
<3

 

så vackert att det liksom gör lite ont..

peace.

 


 


pacmanhypotesen

Det finns stunder i livet när man känner sig som pacman...

Every now and then comes a sweet little cherry or two, but in order to get them, you'll have to watch out for the ghosts chasing you from every direction.

Det dyker upp fina chanser, händelser och personer på vägen i livet, men du måste våga att bara fokusera framåt, köra på och inte tveka, för att inte bli uppäten av hjärnspökena som är sluga, kvicka och läskiga rackare.. Annars blir det game over.. Hmm.. intressant tanke.

I'm so pacman and you're such a sweet cherry.

...och ja, mina skills i paint är löjligt höga ;D

Man kan visst göra metaforer med allt, ja från lampor till gula blipblopfenomen. Sedär. Fantasin verkar det ju i alla fall inte vara nåt fel på, skönt att veta att något fungerar ;)


peace, love, respect and some blipblopblipblop

sunday struggle

Ska man lägga det på hyllan och låta det vara? Eller ska man strunta i alla tankar, alla skeptiska tecken som visar sig och bara satsa ändå? Det är frågan... Jag får helt enkelt ge det lite tid och försöka låta saker och ting bara ske som de sker. Go with the flow so to speak.
Jag vet att jag tänker för mycket, det är en av mina laster, men jag gör som Petter, står för mina svaga sidor och bekänner dom (eller hur var det fogel? ;P). Som en klok vän till mig sa "gör dig aldrig perfekt för någon, vänta på den som älskar dina fel", och ja, det måste väl vara så. Det är ju bland annat våra "fel" som gör oss till unika älskvärda individer.









Tack Fröken Fogel för det fina sällskapet ikväll och dina hembakade muffins. Du vet sannerligen hur man tillfredställer en kvinna -fint sällskap, mysig musik, intressanta samtal, goda skratt och hembakat. Haha! (:
Du är så himla bra, kom ihåg det. Låt ingen dåre inbilla dig annat. Jag hejar på dig, alltid.
<3



peace.

First taste of christmas and some thinking

Att vara tvingad till vila är ingen höjdare. Men när hälsan säger stopp, ja då är det bara att lyda. Det ger tid till reflektion och eftertanke.

Sitter och dricker kaffe, äter ballerina pepparkaka.. Det smakar jul. Då slog det mig hur snabbt tiden faktiskt går.. Det är snart jul... Det som också slog mig är hur mycket ens liv kan förändras på en kort period. Lite läskigt.. Man hinner liksom inte med tiden. Den löper på i samma brådskande takt som alltid, oavsett vad.

För ett halvår sen kunde jag aldrig, i mina vildaste fantasier tro att jag skulle sitta i denna soffa, framför denna dator, vid denna tidpunkt, i den här lägenheten och skriva det här. För ett halvår sedan var jag någon annan stans, med någon annan. Men saker och ting händer, det blir inte alltid som man har tänkt, velat eller planerat. Kanske är det just det som är tjusningen med livet, att det hela tiden tar oväntade vändningar.
Det går liksom inte att planera eller förvänta sig saker. Man får helt enkelt acceptera och omfamna förändringarna, göra det bästa av situationen. Finna sig själv i allt det nya kaoset och försöka resa sig.

Jag är glad för mycket av det jag har idag, hur mitt liv ser ut. Nya människor, nya länkar, nya kontakter, nya upplevelser, nya planer, nya drömmar och ja, allt det där en livsvändning innebär. Samtidigt känner man hur det förflutna gör sig påmint och jag tänker på dig. Jag hoppas för hela mitt hjärta att du klarar av din kamp. Jag vill alltid att du ska finnas med i mitt liv, på ett eller annat sätt. Jag vet att du har det svårt, min vän, men jag hoppas att du finner styrka, precis som jag gjorde.

Ta allt hemskt i livet som hänt och vänd det till en styrka. Jag lär mig nya saker om mig själv varje dag. Det är härligt. Man lär sig av sina misstag och man går vidare.

Livet är underligt, men jag älskar det ändå. Jag älskar spänningen i att inte riktigt veta vad morgondagen, eller framtiden har för mig, men jag vet att så länge man har en vilja så går allt. Det finns inget starkare än viljan och hoppet i en människa.

Ser fram emot våren, det kommer bli en vår med ännu fler stora förändringar. Major changes is gonna come så att säga.. And.. I like it.

Kunde inte finna en mer passande låt... Isak Strand - Oh how I hate this town

Vill vara ute och slira runt utklädd till nåt gräsligt, precis som många andra idag, men det får bli en annan dag. Nu ska jag dricka lite mer kaffe och ta mig en ballerinakaka till, tänka på julen och bara.. vara.

peace.



RSS 2.0